Activități de ecologizare și educație din luna mai 2023 la ONG-ul Formam Viitorul

mai 31, 2023

Luna mai a adus o varietate de activități ecologice și educative în rândul comunităților locale, prin intermediul mai multor inițiative susținute de diverse organizații. 

Pe drumul șerpuitor spre Albeni, pârâul Valea Seacă a fost martorul unui efort deosebit, în care copii alături de părinți, învățători și voluntari, au revitalizat un spațiu care, de acum, respiră proaspăt și sănătos. 

Această acțiune comunitară de ecologizare a fost organizată de Fundația YANA, având drept colaboratori elevi din clasele a II-a și a IV-a. O altă realizare impresionantă în aceeași zonă a fost renovarea aleii senzoriale din grădinița de condimente, flori și legume a Casei Heidi. Aici, cei mici, ghidați de adulții din jur, au demonstrat că pot contribui activ și constructiv în comunitate, participând la plantări și activități de înfrumusețare. Pe lângă efortul lor, momentele de socializare și joacă nu au lipsit.

În contextul societății cunoașterii, școala trebuie să reflecte nevoile contemporane. Astfel, protecția mediului și educația ecologică au devenit teme centrale. Acesta este mesajul transmis de specialiștii Fundației Sfântul Ioan Calabria, Răcăciuni, care, alături de Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, Răcăciuni, au promovat o mișcare susținută de sensibilizare și educație ecologică. Elevii, îndrumați corespunzător, devin pilonii noii generații de ocrotitori ai naturii.

În spiritul primăverii, un alt proiect remarcabil a fost cel realizat de copiii Centrului de zi "Don Calabria" Roman. Aceștia au exprimat în culori și forme frumusețea și semnificația sărbătorii pascale, redând astfel magia și spiritualitatea acestei perioade.

Prin toate aceste acțiuni, ONG-ul Formam Viitorul evidențiază că grija de mediu, educația și spiritualitatea sunt strâns legate și că, prin efort comun, putem crea un viitor mai luminos și mai prosper. Efortul continuu al organizațiilor, precum Fundația YANA și Fundația Sf. Ioan Calabria, marchează progresul și contribuția semnificativă adusă în luna mai pentru dezvoltarea și îmbunătățirea comunității.