Activități de Impact Realizate de ONG-ul „Formăm Viitorul” în Martie 2023

martie 18, 2023

În luna martie, ONG-ul „Formăm Viitorul” s-a angajat într-o serie de inițiative care au avut ca obiectiv dezvoltarea și susținerea copiilor și tinerilor din comunitate. Eforturile noastre s-au concentrat pe educație, creativitate, conectare și dezvoltare personală.

Prevenirea Consumului de Alcool

Am colaborat cu 4 școli din Mărgineni și Nicolae Bălcescu pentru a încuraja adolescenții să gândească critic despre decizia de a consuma alcool. Scopul nostru a fost de a crea un mediu unde elevii să poată reflecta asupra acestui subiect și să își dezvolte abilitățile necesare pentru a lua decizii informate.

Mentoratul: O forță pentru dezvoltare

Sub umbrela Fundației YANA, ne-am concentrat pe puterea mentoratului. Copiii de la YANA care devin mentori au învățat să comunice eficient, să fie activi și încrezători în propriile forțe, și să își asume responsabilități.

Magia Teatrului

Copiii de la Casa YANA și Casa Aurora au avut șansa de a interpreta o versiune proprie a poveștii „Albă ca Zăpada”, folosind imaginația și umorul pentru a-și exprima creativitatea.

Poveștile Reale ca sursă de Inspirație

La Biblioteca vie din Filipeni, elevii au fost încântați să asculte poveștile inspiraționale ale „cărților vii”, fiecare dintre ele fiind un exemplu de reușită în fața adversității.

Ateliere Creative

De la discuții profunde despre efectele consumului de alcool la ateliere creative de mandale și activități de legătură între generații la centrul rezidențial din Valea Budului, ne-am angajat să oferim copiilor oportunități diversificate de învățare și dezvoltare personală.

Educația Financiară și Sănătatea

În cadrul programelor noastre, copiii și părinții au avut oportunitatea de a discuta despre managementul finanțelor personale și importanța comunicării în relațiile de familie. În plus, adolescenții de la Casa YANA au avut sesiuni informative despre starea de sănătate și importanța unui stil de viață echilibrat.

Tehnologie și Educație

Am dotat 10 școli partenere cu table inteligente, recunoscând necesitatea de a integra tehnologia în procesul educațional pentru a oferi elevilor metode alternative de învățare.

Formare pentru Profesori

Profesorii din comunitatea noastră au participat la sesiuni de formare unde au învățat despre cele mai recente metode și practici în educație, de la prevenirea consumului de alcool și droguri, până la combaterea traficului de persoane.

ONG-ul „Formăm Viitorul” este mândru de impactul pe care l-a avut în comunitate în luna martie și este dornic să continue această muncă valoroasă în lunile și anii ce vin. Mulțumim!