Activitățile Fundației "Formam Viitorul" din Februarie 2023: O Lună de Învățare și Descoperiri

februarie 18, 2023

Pe parcursul lunii februarie 2023, Fundația "Formam Viitorul" a fost activ implicată în diverse programe și activități educaționale menite să contribuie la dezvoltarea copiilor și a părinților, acordând o atenție deosebită dezvoltării emoționale, psihologice și educaționale. 

În colaborare cu Fundația YANA, am organizat sesiuni de logopedie unde copiii, cu ajutorul logopedului Iulia, au avut șansa să-și dezvolte abilitățile de pronunție și comunicare. Jocurile pe platforma Wordwall, împreună cu exercițiile de citire și calcul, au ajutat copiii să-și învingă teama de litere și cifre. 

Tot prin intermediul Fundației YANA, am organizat Școala pentru părinți, care a avut ca temă responsabilizarea copiilor. Părinții au învățat cum să le transmită micuților abilități de independență și cum să îi ajute să-și asume responsabilitățile.

În colaborare cu Asociația Favor, am derulat un exercițiu creativ la Centrul Curcubeu. Copiii au fost încurajați să identifice și să împărtășească darurile non-materiale pe care le pot oferi, evidențiind că cele mai valoroase daruri sunt cele imateriale, cum ar fi iubirea și prietenia.

dav

Fundația Sf. Ioan Calabria ne-a susținut în două proiecte majore. Primul s-a concentrat pe educația financiară, unde copiii au fost familiarizați cu concepte precum bugetare și economisire. Cel de-al doilea proiect a avut în prim plan agresivitatea și bullying-ul, discutând despre implicațiile și consecințele acestor comportamente.

Clubul de lectură, sprijinit de Fundația YANA, a oferit o experiență captivantă pentru copii. Au fost încurajați să citească și să păstreze informațiile într-o "geantă cu fișe de lectură", punând apoi în practică ceea ce au învățat prin prezentări și discuții.

De asemenea, am adresat teme complexe precum gestionarea emoțiilor în contextul competiției, sub îndrumarea unui terapeut ocupațional de la Fundația YANA. Am discutat și despre impulsivitate, utilizând exemple din literatura românească.

În final, prin întâlnirile "Femme Tisch", părinții au fost invitați să discute despre influențele externe și interne asupra comportamentului copiilor, cu un accent special pe consumul de alcool și modul în care acesta poate fi prevenit și gestionat.

Prin aceste inițiative, Fundația "Formam Viitorul" și-a reafirmat angajamentul față de educație și dezvoltarea personală, pregătindu-i pe copii și părinți pentru provocările viitorului.