Activitățile luna aprilie - Formam Viitorul

aprilie 18, 2023

Luna aprilie a fost una agitată și plină de activități pentru ONG-ul "Formam Viitorul". Având drept principal obiectiv formarea și educarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi și responsabili, organizația a oferit o gamă variată de activități care să îi ajute să se dezvolte armonios.

La Casa Heidi, sub îndrumarea Fundației YANA, copiii au avut ocazia să învețe despre procesul de germinație și dezvoltarea plantelor, trasând astfel paralele între creșterea unei plante și evoluția personală a fiecăruia. Gândurile bune, precum semințele, aduc roade atunci când sunt cultivate cu atenție și iubire.

În cadrul Centrului de Zi, Roman, sub coordonarea Fundației Sf. Ioan Calabria, s-au desfășurat activități care au promovat sănătatea mintală, concentrarea și relaxarea. Tot aici, copiii au fost încurajați să își exprime recunoștința și să cultive o gândire pozitivă, plasând amintirile și gândurile pozitive într-un "Bol Fermecat".

Păstrarea mediului înconjurător curat și viu a fost o prioritate în luna aprilie. În colaborare cu Școala Mărăști și Centrul Curcubeu, au avut loc activități de curățenie și de sensibilizare a comunității în cadrul "Săptămânii Eco", organizate de Asociația Favor. Pe lângă acestea, s-au plantat copaci și s-au desfășurat activități educative despre importanța naturii.

Dependenta, în special fumatul în rândul tinerilor, a fost o altă temă abordată intens. La școala din Mărgineni, Fundația YANA a organizat sesiuni de informare despre cauzele și efectele fumatului, oferind astfel tinerilor instrumente și informații pentru a evita această dependență.

La Școala Gimnazială Filipeni și Școala Gimnazială Răcăciuni, s-au abordat subiecte precum bullying-ul, cuvintele răutăcioase și efectele lor asupra celor vizați. Sub îndrumarea specialiștilor, copiii au avut ocazia să descopere răspunsuri la aceste întrebări și să învețe despre importanța respectului și empatiei.

În concluzie, luna aprilie a reprezentat o etapă importantă în dezvoltarea și educarea tinerilor care fac parte din programele ONG-ului "Formam Viitorul". Fiecare activitate a avut drept scop formarea unor tineri responsabili, conștienți și pregătiți să facă față provocărilor vieții. Cu fiecare zi care trece, acești tineri sunt tot mai aproape de a deveni pilonii comunităților în care trăiesc.