Activitățile ONG-ului "Formam Viitorul" în luna ianuarie 2023

ianuarie 31, 2023

În luna ianuarie, ONG-ul "Formam Viitorul" s-a dedicat consolidării unui viitor strălucit pentru tinerii și copiii noștri. Munca depusă în această lună subliniază angajamentul nostru continuu de a modela generația viitoare prin intermediul diferitelor inițiative și programe.

În cadrul Centrului Curcubeu, tinerii noștri învață despre complexitățile adolescenței. Este un loc unde emoțiile precum singurătatea, căutările și dezamăgirile sunt adresate cu delicatețe și empatie. Vrem ca toți adolescenții să învețe să se cunoască, să se accepte și să se iubească, întrucât numai așa pot să ofere iubire și acceptare celor din jur. Este vital să ne acceptăm și să ne iubim pe noi înșine înainte de a putea oferi același lucru altora.

Pe lângă asta, am avut privilegiul de a aduce lumea adulților mai aproape de copii prin intermediul programului "Biblioteca Vie". În școlile din Nicolae Bălcescu și Valea Seacă, copiii au avut șansa de a interacționa cu trei indivizi remarcabili: Iulian Bucur, Mihai Ardei și Bebi Cojan. 

Cu toate că acești oameni au parcurs trasee diferite în viața lor, au în comun puterea de autodepășire. Această experiență a oferit tinerilor perspectiva reală asupra provocărilor și triumfurilor vieții, încurajându-i să aspire la măreție în propriile lor traiectorii.

În plus, ne-am asociat cu Fundația Sf. Ioan Calabria Racaciuni pentru a introduce șahul ca instrument de dezvoltare în rândul copiilor. Este bine cunoscut că șahul îmbunătățește gândirea logică, planificarea și strategia. Dar, pe lângă acestea, jocul de șah poate aduce beneficii semnificative în ceea ce privește încrederea în sine și dezvoltarea spiritului civic. Suntem încrezători că această inițiativă va avea rezultate fructuoase pe termen lung.

În încheiere, vrem să transmitem mulțumirile noastre sincere tuturor celor care au contribuit și s-au implicat în aceste activități. Prin eforturile noastre unite, construim un viitor mai luminos pentru generația de mâine.