Masă rotundă – Consum de alcool în rândul minorilor

martie 29, 2021

Pe data de 25.02.2021, in cadrul proiectului Formam Viitorul, Asciatiei Favor a găzduit o întâlnire de tip Masă Rotundă în comuna Filipeni, pe subiectul comsumului de alcool în rândul minorilor. În cadrul evenimentului au fost prezenți atât reprezentați ai administrației locale, precum edilul comunei, șeful de post al Poliției Locale și directorul școlii, cât și reprezentați ai comunitații și mediului de afaceri, precum preoți locali și administratori a unor afaceri locale.

Echipa asciației Favor a susținut o prezentare introductivă a proiectului Formăm Viitorul, ce a inclus obiectivele generale ale proiectului, dar și si beneficiile acestuia pentru comunitate. Au fost inițiate, de asemenea, discuții cu privire la problema cosumului de alcool în rândul adolescenților si chiar a copiilor. Membrii comunității au contribuit activ la aceste discuții, fiind deja la curent cu multe dintre problemele semnalate. Participanții și-au arătat interesul pentru o colaborare la nivel local în vederea găsirii unor soluții și ameliorării problemei consumul de alcool.

Un principal obiectiv agreat în timpul evenimentului este stopare vanzării de alcool minorilor, acțiune ce trebuie inițiată în principal de comercianții locali.