Povestea lui Nicole

august 30, 2021

O poveste marca Asociația Favor – despre Nicole, copilul problemă devenit ambasadorul iubirii.

Nicole este o fetiță de 9 ani care trăiește într- o familie de asistenți maternali din satul nostru.


Nicole vine la centrul Curcubeu de 2 ani. Povestea ei este una tristă – aceasta nu și-a cunoscut tatăl niciodată, iar de la o vârstă frageda a fost trimisă la cerșit pe străzi.
Deoarece a trăit cu mama ei, a învățat să minta și să fure, iar comportamentul ei era mai degrabă unul agresiv. Nu avea nicio idee despre ce înseamnă iubirea, ceea ce este tipic unui copil crescut într-un mediu abuziv.

Nicole a avut mari probleme când a fost adusa la o familie de asistenți maternali.
La scurt timp, a fost admisă la Centrul Curcubeu, unde încă de la început se înfuria din nimicuri, atât pe ceilalți copii, cât și pe educatori. Reacția ei obișnuită era aceea de a minți în orice situație și de mai multe ori a fost prinsa având lucruri ce nu îi aparțineau.

Aceste comportamente au fost mereu îndreptate prin iubire, aratandu-i-se o cale mai bună, fară furie și țipete.
Ceilalți copii de la centru au avut, de asemenea, un rol important în a o ajuta pe Nicole să scape de aceste obiceiuri și să devină persoana care voia să fie cu adevărat în sufletul ei.
Un colectiv în care fiecare se îngrijește și de cei din jur, unde există deschidere și încurajare reciproca, influențează întotdeauna comportamentul, iar Nicole a fost rapid “infectată” cu iubire. Asistentul maternal care o are în grija a venit de asemenea la noi la centru pentru a participa la întâlnirile cu părinții.

Acum, după 2 ani, Nicole este o fetiță iubitoare și altruistă. A făcut și progrese senzaționale la scoală, este interesată de multe materii și citește cu mai multă atenție, înțelegând ce i se predă mult mai bine ca la început.
Dacă unul dintre noi se trezește dintr-o dată cu 2 mâini străine la ochi și cu o voce care întreabă “Ghici cine-i?” , sunt șanse mari ca acea voce, precum și mâinile, să îi aparțină lui Nicole, care vrea doar să iți spună că te iubește.


Recent, o fată noua, Corina, a venit la centrul nostru. La fel ca și Nicole, Corina a venit dintr-o familie abuzivă. Se înfurie pe orice, nu știe să interacționeze cu ceilalți copii și nu îi ascultă pe adulți. Provoacă constant certuri.
Nicole ne-a atras atenția în legătură cu aceste comportamente ale Corinei și am discutat: “Tu ai învățat atât de multe și te ai schimbat atât de mult în acești doi ani, Corina are și ea nevoie de timp”… la care Nicole a răspuns: “Sunt de acord, o să învețe, noi trebuie doar să îi arătam multă iubire!”